duminică, 8 iulie 2007

Contestatii in instanta la deciziilor de concediere de la “Romania libera”

INITIATIVA R
7 iulie 2007
Nr. 234


Contestatii in instanta la deciziilor de concediere de la “Romania libera”

Sindicatul INITIATIVA R si Federatia Mass Media “Alfa 2004” (afiliata la CNS “Cartel ALFA”) vor sprijini demersurile si actiunile in instanta ale angajatilor de la “Romania libera” care au primit preaviz de concediere in 6 iulie a.c. Membrii de sindicat au depus, inca de la primirea preavizului, contestatii la Societatea R, urmand ca in zilele urmatoare, dupa consultarea avocatilor si a liderilor de la “Cartel ALFA”, sa se stabileasca data la care se vor depune plangerile la Tribunalul Municipiului Bucuresti – Sectia Litigii de Munca. Sindicatul Initiativa R va solicita administratorilor societatii R motivarea deciziei si criteriile care au stat la baza concedierii celor 18 ziaristi.
Ziaristii-membrii de sindicat concediati vor fi consiliati juridic, vor fi indrumati si sustinuti de INITIATIVA R, Federatiei Mass Media si CNS Cartel ALFA.

In ziua de 6 iulie a.c., ora 12,20, liderului de sindicat INITIATIVA R i-a fost inmanata o decizie a administratorului societatii R prin care 18 ziaristi, redactori si reporteri din Bucuresti si de la cateva subredactii din tara (Alba Iulia, Sibiu etc.) erau concediati argumentandul invocat fiind “restructurarea posturilor”. Una din sectiile ziarului –Relatii cu publicul a fost desfiintata. Din cei 18 concediati, 6 erau membri ai Sindicatului INITIATIVA R.
Imediat, sindicatul i-a anuntat pe cei concediati. In jurul ore 12,45, ziaristilor vizati au inceput sa le fie inmanate deciziile de concediere. Cel putin doi din cei trecuti pe lista de concediere se aflau in perioada concediului legal de odihna.

Federatia Mass Media
Sindicatul INITIATIVA R

Romulus Cristea

Pentru informatii suplimentare:
Mobil : 0721 288 362 (Romulus Cristea); e-mail: romulus.cristea@gmail.com

Niciun comentariu: